07 d’abril 2010

Abril, la natura es desperta

Comencem el mes d'Abril i els arbres comencen a treure brots i flors, les plantes reneixen i les flors fan canviar l'aspecte del terra dels boscos i prats. Es el mes on la Múrgola es la protagonista tot i que aquest any surt amb retard per la climatología que em tingut i el terra encara es molt fred. El Marçot encara surt però no gaire alegrement en comparació a l'any passat.





Vistes del Montseny encara amb els arbres adormits i amb restes de Neu





Flora



Transformació dels brots del Gatell




Detall a Contrallum


Les esparregueres i els esparregs silvestres

Dent de Lleó o Pixallit



Les Falgueres reneixen creant unes formes molt curioses


Fulles verdes i sorgint com una flor




El marxívol (Helleborus foetidus) floreix amb un verd pàl·lid, es una planta molt tòxica i d'una olor molt desagradable. La gent del camp mirava la quantitat de fruits que tenia la flor (d'un fins a cinc) per saber si el blat sortiria granat

Les Violes - Viola Sylvestris


Verònica Latifòlia - en floració, amb raïms de flors que neixen a les axil·les de les fulles





La calabruixa petita o all de bruixa - Muscari neglectum


Buixol - Anemone Nemorosa - Planta tòxica però molt atractiva

















Arç Negre - Aranyoner








Flor de Dent de Lleó





Fauna


Sargantana


Estornell


Mallerenga Carbonera




Pit Roig


Bolets
Múrgoles






Marçots


Fredelucs


Cassoletes












Rius
La vora dels rius i on hi ha arbres com el Freixe i els avellaners son llocs ideals per trobar Múrgoles i a mes podem pescar alguna Truita als rius on es permes


Truita de riu



Truites Pescades


Es temps d'esparregs silvestres però no gaire sovint de Fredelucs



Collites




Cuina


Amanida de Repunxons i Pastanaga

Picantons amb Marçots i Múrgoles

Truita d'Esparregs Silvestres


Truites de Riu amb Pernil i Avellana Picada



Truites de Riu netes i Salades


Marçots Fregits

Fideuà amb Marçots, Costellons de Porc, Calamarç i Gambetes






2 comentaris:

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Quina bona pinta que fan les fotografies dels plats amb bolets, amb espàrregs i amb truites de riu. I encara no he pas dinat... M'ho menjaria tot ara mateix.

Carme Roura ha dit...

Caram!! un recull d' iamtges i plats ben variat i ben fet, et felicito per la teva bona feina!!