27 de juny 2010

L'estiu es fa notar

L'estiu ha arribat i els Bolets també ho demostren. L'humitat diürna baixa en picat i frena la sortida i el creixement dels Bolets, però molts bolets també surten amb l'augment de la temperatura al terra si tenen prou humitat.



Montseny






Flora

Orquídies


Maduixera silvestre - Fragaria Vesca

Bolets
Ceps




Rossinyols


Rossinyols Blancs


Altres Boletus


Llores


Amanites



Altres Bolets



Peus de Rata

Xampinyons Bords - Agaricus Xanthoderma - Bolet Tòxic que engrogueix al tacte

Altres



Collites













5 comentaris:

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Impressionant !!! Tot això és d'aquests dies ? Si no és molt preguntar, a quina alçada has trobat aquestes bones collites ?

Tomeu ha dit...

Hola Ferrant, la altura es molt variable ja que els Ceps i els Rossinyols de Faig eren de 760 metres fins als 1.180 metres + o - i els d'alzinar, Roure, Castanyer de 550 a 900 metres + o -

Gracies per tot
- Sort, Salut i Bolets!!!

Paco&Alba ha dit...

hola tomeu te sigo desde hace tiempo y estas echo una autentica makina!!mi pregunta es ke especie son los ultimos 5 fotos de altres boletus ke son de color amarilllo y si son comestibles,ya ke el otro dia coguimos gunto con ceps creiendo ke eran ceps.muchas gracias y aver si me enseñas un poco,jejeje.

Tomeu ha dit...

Hola Paco, muchas gracias por el comentario. Sobre los Boletus que dices, nosotros los llamamos "Alzinalls" -Leccinum Lepidum-, son buenos pero no tienen la textura ni el aroma del "Cep".

Sort, Salut i Bolets!!!

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Gràcies, Tomeu. Jo no començaré a caçar bolets fins l'agost, però em dónes bones referències per altres anys. Enhorabona per les teves collites i per la teva saviesa.
Molt bon estiu. Una abraçada.
Ferran