02 de novembre 2009

Canvi de Varietats de Bolets

El temps varia ràpidament i també varien els tipus de bolets que surten, ja que els arbres caducifolis perden la fulla i deixen de produir els fongs associats als arbres i en surten mes dels associats a la descomposició orgànica com podrien ser el Moixernó de tardor, els Raurons, els Blauets i molts tipus de cortinaris. Amb el cas dels Pins, surten els Fredelucs i la Rossinyola de Pi.





Collites
















Cuina i altres preparats



Bolets rentats apunt per cuinar - Pinetells, Peu de Rata i Verderols





Olives adobades, posades amb aigua amb sal, sajolida, farigola i llorer




Patates xafades amb Fredelucs i Cansalada



Detall al plat




Vedella amb bolets




Pinetells - Lactarius deliciosus









Rovellons - Lactarius sanguifluus






Amanites


Amanita Phaloides - Mortal



Reig Bord - Amanita Muscaria - Tòxica
Rossinyol
- Cantharellus Cibarius - Excel.lent Comestible





Llores


Llora Verda - Russula Virescens - Excel.lent Comestible
Llora Retgera - Russula Aurea - Bon Comestible

Llora Vinosa - Russula Torulosa - Molt mal gust
Russula Integra - Bon comestible


Blauets o Pimpinella Morada - Lepista Nuda




Lletetreses o Pinetells bords - Lactarius Chrysorrheus - No comestible per el mal gust, despren un latex abundant que es torna d'un color groc sofre


Llengua Bovina - Hydnum Repandum - Bon Comestible


Verderol Pudent - Tricholoma Suphureum - Tòxic
Cep groc o Alzinall - Leccinum Lepidum - Bon Comestible


Cortinarius xanthophyllus
Tricholoma saponaceum
Pets de Llop perlats - Lycoperdon Perlatum

Hygrophoropsis aurantiaca
Tapinella panuoides